Ordning och reda tillsammans med nytänkande, begränsande för att öppna ögonen, det är alla bra sätt för att hitta nya vägar och skapa ny tänk i arbetet och förbättringar på den talang man redan har. Det finns alltid utrymme för att utvecklas men hur man ska lyckas med detta är inte alltid så lätt att veta, man fastnar i samma spår som man rört sig i länge och kommer inte därifrån. De foton man tar är bra, duger mer än väl, men man vill i slutändan ha lite mer än så. Man vill att människor ska se på det man skapat och säga ”Wow”! Därför kan man behöva en del tips för att lyckas utveckla den delen av en själv ytterligare, och i förra artikeln gick vi genom det jag nämnde här inledningsvis och nu är det dags för resten.

Förstör det som inte vill med sig

Känner du igen situationen där man sitter och redigerar, men ingenting blir så som man vill att det ska bli? Oavsett hur många av dina tricks du använder så blir det ingen förbättring alls på den bild du försöker redigera, då kan det vara bra att ta en helt och hållet annan väg. Istället för att sitta där och bli gråhårig över något som inte funkar som du ska, gå istället in för att sabba hela bilden istället. Kanske upptäcker man på detta sätt något nytt som funkar, kanske blir allting katastrof. Blir det de senare alternativet så kan jag i alla fall lova att det känna väldigt bra att göra det, ta ut frustrationer hjälper till att rensa huvudet så nya positiva energier kan ta plats istället.

Musiken påverkar

Musik är vetenskapligt bevisat att kunna hjälpa till med koncentration vid aktivitet, detta gäller även den kreativa process det innebär att sitta ner och redigera foton. Men hör man för tionde gången samma dag så kan det hända att detta tar sig in i koncentrationen och stör den kreativa processen, byt istället kanal eller varför inte dra igång favoritmusiken på spotify. Det kan vara ett mycket bättre alternativ till radio, den reklam som dyker upp titt som tätt kan göra det svårare att koncentrera. När man väl har hittat den där favoritmusiken så finns det en annan sak att testa, föreställ dig att bilden du redigerar ska vara med på omslaget av skivan och förmedla musiken.

Oerfaren skönhet

Sitter man fast i det här detaljpillret som så ofta kan få en smått galen så finns det ett lite annorlunda sätt att försöka komma loss, i början när man precis köpt kameran så tyckte man att man var hur bra som helst men nu klassas de som dåliga bilder. Gå tillbaka till dem och kika genom, här finns risken att man hittar riktiga guldkorn som hjälper till att påminna om det grova som är viktigt när man snöat in sig på detaljerna. Egentligen har man en stor fördel när man är en nybörjare som kanske inte kan allt för mycket, då ser man det som är vackert och ser inte de detaljer som annars skulle driva en till vansinne.