Då fotografiet uppfanns var bland det första man valde att fånga på film naturen, något som kanske inte är så konstigt med tanke på hur vacker naturen är och den mängd variationer den finns i. Berg, öppna fält, skogar, hav och vatten drag är bara några få delar av de natur fotografier man inte behöver se sig långt omkring för att hitta. Denna typ av fotografi är än idag en av de mest populära, vart vi än går kan vi finna något vackert att fånga på bild.

Vackra berg för alla

Just berg är en av de saker som fotografer fortsätter dra sig till för en vacker bild, dessa höga och bastanta ting ger en känsla av trygghet och lugn. Man känner sig på något sätt skyddad i skuggan av de enorma bergen. Men det är inte bara fotografer som kan ge sig på att fånga det vackra från bergen, som amatörfotograf är det lätt att ta vackra bilder om man befinner sig i närheten av ett berg. Försök hitta en plats som inte är alltför fotad innan, planera för ljuset. Vill du ha en bild med en magisk rosa himmel är solnedgång ett bra alternativ, även soluppgångar är fantastiska tillsammans med berg. Och som alltid är det bra att tänka över själva sammansättningen av bilden, planera hur man vill ha det.

Den hemska sanningen

Hemskheter är något vi inte bara gillar att läsa om eller se på film, bilder säger mer än tusen år och att fotografera en utsatt situation talar för mer än man kan tänka sig. Fattigdom och svält är tillexempel två saker som oftast förblir osett eller inte läggs märke till, detta är en fördel för fotografer. De kan fota det som inte syns bakom fasaderna, ibland finns de mitt bland en gata full av folk eller bredvid en bilväg. Intrycket från denna typ av fotografi kan väcka starka känslor hos de som ser på dem, de är lite provocerande samtidigt som de är helt sanningsenliga, och det är förmodligen det som gör denna typ av fotografi så fantastiskt som det faktiskt är.

Bröllopsklockor

Vill man som fotograf vara garanterad arbete så finns det ett område man bör sikta in sig på specifikt, bröllop. Varje år väljer otaliga människor att förena sin kärlek i giftermål, man lägger en massa pengar på mat och dryck, lokalen ska dekoreras och kläder köpas. Fokus läggs på en brud som gjort sig fin och satt på sig en klänning som får henne att se ut som en prinsessa, detta kan man inte missa att dokumentera.

Utöver det vanliga

En bra bröllopsfotograf har arbete året om och man skulle kanske kunna tro att det blir trist med samma typ av fotografi vid varje tillfälle, men detta kan varieras på så många olika sätt att det blir en rolig utmaning jämt. En del fotografer specialiserar sig på annorlunda bröllopsfoton, under vatten, vandrandes mot toppen av ett berg, en hop galopperande hästar, ja endast fantasin kan sätta gränser när det gäller detta. Man får ett konstverk som bara råkar innehålla en vit klänning och en kostym.